szerda, december 20, 2006

Üzenet Néa-tól

2oo6, dec. 3


A világ mint forgószínpad, s te szerepedet játszva vonulsz végig a díszletek között. A rendezőt nem mindég értve, sokszor magadra hagyva oldod meg az éppen aktuális szerepedet.

Az emberi lélek csodákra képes, egyszerre ott van több szerepkörben, csokorba szedi, úgy rendezgeti, egymáshoz szépen illesztgeti.

Nem az a fontos milyen a szerep, csak az, hogy szívedet rakd bele, a hamis hangok csikorgássá válnak, s a nézők akkor nem vevők erre az alakításra.

A szereposztás nem mindég tetszik, főleg mikor a rossz hős megjelenik, mert ezzel a történet bonyolódik.

Az élet színpadán nem csak játék folyik, ezen a színpadon a lélek is gyarapodik, ezen a helyen dönti el az ember – a jó vagy rossz a nála nyerő szerep.

A bonyolult dolgok roppant egyszerűek, ha a lelkednek szabad döntést hagyva átsiklasz a bonyodalmak tengerén.

Neked mondom kedves, minden szerep nehéz, ha dominál az ész, és a szív nehéz, te vagy az a szelep, melyen jön az erő, s megtisztítva szíved az ész fölé helyezi őt.

Szeretni jó, minden szerep erről szól, minden szerep erre vágyik, bárminek is látszik.

A nő legyen nő, ez a férfiak álma, legyen anya, feleség, szolga, hű társa, legyen gyengéd, de határozott, ne morogjon, mert az gondot okoz, döntsön egyedül, de döntését hagyatja jóvá, észrevétlenül tegye ügye-bajos dolgát, beteg-fáradt nem lehet, hisz csak szórakozik, mikor a gyermekekkel játszadozik.

Ismerős szerep, nem-de kedvesem, ez a szerep már nem nagyon tetszik neked, a tisztelet hiányzik belőle, az ember tisztelete, és ez minden szerepkörnek a lényege.

A nő legyen nő, a férfi meg férfi, legyenek olyanok, akik egymást megértik, mind a kettő mást akar, de ezt tehetik úgy, hogy mindkettő azt érezze, az ő szerepe a másiknak szeretetet, tiszteletet nyújt.

Nem kétséges a változás a Földön, beindulnak az új szerepkörök, a szereposztás is megváltozik, mert a rendező közétek költözik.

A szövegkönyvet most írjátok, ez még ismeretlen számotokra, az aznapi jelenetet kapod meg minden reggel, alakíts mindent tisztelet és szeretettel.

Néa

Nincsenek megjegyzések: